regulatory-en

Wedden op wielrennen

Tussen rittenkoersen, eendagsklassiekers en de wereldkampioenschappen door biedt bwin je volop mogelijkheden om op wielrennen te wedden. Het seizoen 2022 belooft een spannend seizoen te worden voor gokkers.

De ploeg van Deceuninck-Quick Step won in 2021 het meeste met 25 World Tour-zeges, voor Jumbo-Visma. Voor wielrenners zijn de twee Slovenen Tadej Pogacar en Primoz Roglic de enige twee die meer dan 10 overwinningen konden boeken. Slovenië is daarom natuurlijk het land dat de meeste overwinningen heeft behaald, voor België en Nederland.

Of je nu een pre-race weddenschap plaatst of live weddenschappen doet op basis van de bewegingen van het peloton, onze online site voor sportweddenschappen brengt je steeds alle beste races van het seizoen.

Wed op de grote competities

De Giro d'Italia, de Tour de France en de Vuelta zijn de drie grootste rondes in de wielersport. Dit zijn de evenementen die de beste wielrenners samenbrengen, zoals de Sloveen Tadej Pogacar, die de laatste twee edities van de Tour won. De Tour de France is het enige evenement van categorie 1, gevolgd door de Giro d'Italia en de Vuelta die categorie 2 zijn. Plaats nu een Tour de France 2022-weddenschap of bekijk de Giro d'Italia-kansen.

Voor deze evenementen biedt bwin je de mogelijkheid om te wedden op de winnaars van elke dag, of het nu gaat om de hoge bergetappes op onverharde wegen of de winnaars van de individuele tijdrit. Wed ook op de secundaire klassementen zoals de beste sprinter, de beste klimmer of de beste ploeg in de Tour, of op wie het algemeen klassement zal winnen.

Aanbevolen weddenschappen voor wielrennen

De vormpiek van wielrenners kan niet het hele seizoen duren. Teams moeten zo goed mogelijk plannen wie in vorm zal zijn om te schitteren op één of meer evenementen. Als aanbevolen weddenschap moeten we daarom goed kijken naar wie erin slaagt om het juiste momentum te krijgen. In de weken voorafgaand aan de race waarop je wilt wedden, is het noodzakelijk om de prestaties van de renners en hun team te controleren.

Naarmate het seizoen vordert, zullen degenen die nog niet hebben gewonnen veel meer op zoek zijn naar een overwinning. Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn de twee superkampioenen van het peleton voor de dagklassiekers. 13 overwinningen voor de Belg in 2021; 8 voor de Nederlander.

Kalender 2022

Zonder enige verplichting om deel te nemen, worden de teams automatisch uitgenodigd voor de 35 evenementen die gepland zijn voor 2022. Daarnaast strijden de 19 UCI ProTeam-teams die overeenkomen met de tweede divisie, om het peloton te voltooien.