regulatory-en
Waterpolo
Waterpolo
Resultaat 1X2
1 2 Handicap
1
X
2
1
2
Panionios
Vouliagmeni NC
Morgen / 17:30
+240
+600
-200
+1,5
+1,5
-115
+1,5
-115
Jug Dubrovnik
VK Jadran Split
17-05-2022 16:30
-145
+600
+180
-0,5
-0,5
-145
-0,5
+105

Waterpolo in 2022

Beschouwd als een van de moeilijkste (plaats sportweddenschappen bij bwin) sporten ter wereld, vereist waterpolo een mix van uithoudingsvermogen, kracht en het vermogen om angstaanjagende tegenstanders te verslaan. Het speelveld is een zwembad met een diepte van twee meter.

Waterpolo is intens omdat het zowel aërobe (gebruikt voor uithoudingsvermogen) als anaërobe (gebruikt voor sprints) capaciteit vereist.

De actie in waterpolo gebeurt boven en onder water en in deze sport zijn rode krassen van de nek tot aan de armen heel gewoon. Het is een sport die zo brutaal kan zijn dat de zwaarste overtreding simpelweg 'brutaliteit' wordt genoemd.

Het is niet per se fysieke weerstand die natuurlijk in je opkomt als mensen aan de sport denken; waterpolo omvat natuurlijk veel meer.

Wedden op waterpolo

Er zijn overeenkomsten tussen waterpolo en andere sporten; zoals basketbal, iedereen speelt verdediging en iedereen speelt aanval. Er is een center, guard, point guard en outside shooters met consistente balbewegingen.

Net als bij hockey moet je constant in beweging zijn om aanvalshoeken op te zetten. Net als bij voetbal kun je alleen scoren door de keeper te verslaan. Net als bij schaken probeer je een puzzel op te lossen terwijl je je tegenstander te slim af bent. Maar bij waterpolo doe je dit allemaal 32 minuten lang in het water, zonder de bodem van het zwembad aan te raken.

Onthoud altijd dat een goede keeper een sleutelfactor is om de overwinning te pakken. Je moet daarom wedden op een team met een meer ervaren keeper bij waterpolo.

De beste nationale competities in waterpolo zijn de Italiaanse competities met de Serie A en de Spaanse competities met de División de Honor.

Wedden op de Waterpolo Champions League 2021-22

De Waterpolo Champions League, georganiseerd door de LEN, is Europa's belangrijkste competitie voor professionele waterpoloclubs (wed op de Waterpolo Champions League bij bwin).

Het is een moeilijke competitie om te winnen en bijna vijftien seizoenen lang is er geen enkel team in geslaagd om hun titel het volgende seizoen te behouden. Dit seizoen belooft geen van de vier groepen een gemakkelijk te worden, zelfs niet voor de favorieten.

Wed op de Euro League Dames 2021-22

De EuroLeague biedt het beste van waterpolo voor vrouwen, met als headliners de clubs uit Spanje, Griekenland, Hongarije, Italië en Rusland. EuroLeague Waterpolo is de meest prestigieuze trofee in clubcompetities voor dames (wed op de EuroLeague Waterpolo voor vrouwen bij bwin).

Olympiakos is op dit moment verreweg de meest succesvolle deelnemer, aangezien ze deze trofee 6 keer hebben kunnen pakken en ze de trofee onlangs wonnen in 2015 en 2021 en tweede werden in 2017 en 2019.