regulatory-en
Volleybal
1 2 - Wie wint?
Setwinnaar
1
2
1
2
America Volei
Sesi SP
Vandaag / 22:00
3.90
1.22
Set 1
2.75
Set 1
1.40

Wedden op volleybal

De populariteit van volleybal is de afgelopen jaren flink gegroeid. Naar schatting spelen ongeveer 800 miljoen mensen volleybal. Het is een sport die daarom ook steeds meer gokkers aantrekt.

Een paar weken geleden was het een van de belangrijkste sportuitzendingen tijdens de Olympische Spelen.

Professioneel volleybal is net zo gemakkelijk te begrijpen als de amateurversie die je misschien zelf ooit hebt gespeeld. Wed op alle sporten om meer pit te geven bij het kijken naar een sportwedstrijd.

Dat deze unieke sport het hele jaar door beoefend kan worden, is een populaire reden om op volleybal te wedden.

Nationale selecties staan in de spotlight

Bij volleybal zijn de wedstrijden met nationale teams prestigieuzer dan wedstrijden in het kampioenschap, dat is verschillend in vergelijking met sommige andere sporten.

Naast de wedstrijden met hun club biedt volleybal ons regelmatig twee tot drie internationale competities per jaar aan. Dit is een geweldige kans om de ontwikkeling en prestaties van een nationaal team te volgen.

Voor het jaar 2021 staan er drie titels op het spel: de Nations League, de Olympische Spelen en het Europees kampioenschap volleybal. Voor het jaar 2022 zal er nog steeds de Nations League zijn, terwijl het EK zal worden vervangen door het WK. In 2023 is er naast het EK ook de Nations League en het WK. Wed op de winnaar van de Eurovolley volleybal bij bwin.

Er zijn dus duidelijk veel bijeenkomsten waar de beste landen zich met elkaar kunnen meten. De beste landen in het wereldvolleybal zijn Brazilië en de VS voor Amerika. In Europa doen landen zoals Polen, Rusland, Italië en Frankrijk het vaak goed. Wed om de 4 jaar op het volleybalteam dat de Olympische Zomerspelen zal winnen.

Het Italiaanse nationale kampioenschap - de SuperLega - is bijzonder competitief. Bijvoorbeeld, alle volleyballers van het Franse team die net de gouden medaille hebben gewonnen op de Olympische Spelen in Tokio, spelen of hebben gespeeld in Italië.

Aanbevolen weddenschappen voor volleybal

Telkens als de bal de grond raakt in het vak van de tegenstander wordt een punt toegekend en het eerste team dat 25 punten behaalt, wint een set. De meest voorkomende volleybalweddenschappen zijn dan ook op het totaal aantal gescoorde punten.

Een populair type weddenschap bij volleybal is welk team de eerste set zal winnen. Dit is vaak bepalend voor de uiteindelijke uitslag.

Bij volleybal is er geen mogelijkheid tot gelijkspel. Bij een gelijke stand spelen de twee teams een laatste set om de winnaar te bepalen. Je kunt dus alleen maar inzetten op winst of verlies van een team.