regulatory-en

Wedden op schaken

Wedden op schaken is zo simpel als maar kan. Je zet in op wie je denkt dat de winnaar zal zijn aan het einde van de wedstrijd. Plaats sportweddenschappen op schaken, wat nog steeds een van de meest fascinerende en verslavende bordspellen is die er bestaan.

Er zijn veel schaakcompetities om op te wedden, waarvan de bekendste de Chess World Cup is, die om de twee jaar plaatsvindt en die wordt georganiseerd door de FIDE (wed op de FIDE Grand Prix bij bwin), die ook zijn eigen toernooien heeft.

Aanbevolen weddenschap op schaken

Om tijdens een schaakpartij snel het niveau van twee spelers te bepalen, is er een Elo-ranglijst. Op basis van het begrip relatieve kracht geldt: hoe beter de speler presteert, hoe hoger zijn aantal Elo-punten.

Een aanbevolen inzet is daarom om te wedden op de hoogst gerangschikte schaker. Elke speler heeft echter zijn eigen strategie en variant. Afhankelijk van of een partij begint met een Russische verdediging, een Engelse opening, een Spaans of Catalaans spel of dat van de pion-koningin in de klassieke of anti-Marshall-variant, zijn de ontwikkelingsmogelijkheden van een schaakspel bijna oneindig.

Om je beter te laten informeren is het raadzaam om ook te kijken naar de eerdere onderlinge duels.

Wed op het Wereldkampioenschap 2023

Internationale grootmeester, nummer 1 in de Elo-ranglijst en regerend wereldkampioen, de Noor Magnus Carlsen, is de favoriet om zichzelf voor de zesde keer op rij op te volgen voor het wereldkampioenschap van 2023.

Zijn vertrouwen kan echter worden aangetast nadat het 16-jarige schaakwonder Rameshbabu Praggnanandhaa uit India, die op 10-jarige leeftijd de jongste internationale meester werd, Magnus Carlsen versloeg in een snelschaaktoernooi in 39 zetten.

De titelverdediger neemt het in de finale op tegen de winnaar van het Kandidatentoernooi dat 8 spelers verzamelt (wed op het Kandidatentoernooi bij bwin).

Wedden op schaakspelende landen

Grootmeester (GM) is de hoogste titel of rang die een schaker kan behalen.

De titel is de superelite-badge van het spel, een erkenning van het grootste schaaktalent ter wereld, dat is getest en bewezen tegen een groep andere spelers met vergelijkbaar talent in de zwaarste competities ter wereld.

De FIDE heeft tot dusver minder dan 2.000 GM's erkend van de miljoenen mensen die over de hele wereld schaken. De overgrote meerderheid van de GM's zijn mannen. Rusland (en de voormalige USSR) produceerden de meeste GM's ter wereld, gevolgd door de Verenigde Staten en Duitsland.

Meer recentelijk kwam India naar voren als een schaakkrachtpatser in de jaren 2000 en heeft nu meer dan 70 GM's.