undefined

Bonus tot €100 ELKE WEDSTRIJD IS EEN TOPPER
Start nu!
18+ | Gok met mate | Algemene voorwaarden

regulatory-en

Wedden op de Rugby Union

Al stelt ons eigen rugby internationaal niet zoveel voor, ook in ons land zijn veel liefhebbers van deze harde, maar faire sport. Voor iedereen die de ovale bal met belangstelling en plezier volgt, biedt bwin interessante weddenschappen op alle wedstrijden in de (inter)nationale competities en toernooien. Wil je meer weten over wedden op rugby en andere sporten? Hier vind je korte informatie over sportweddenschappen bij bwin.

Rugby Union en Rugby League

Vrij snel na het ontstaan van Rugby zorgde onenigheid over het al dan niet betalen van spelers voor een splitsing. In het rijke Zuiden van Engeland golden strikte amateur regels, maar in het armere Noorden wilden de spelers een vergoeding voor hun verloren werkuren. In 1895 leidde dit tot twee Engelse rugbybonden: de Rugby Union en de Rugby League. Deze bonden ontwikkelden elk hun eigen spelregels. Zo kent Rugby League teams van 13 spelers in plaats van 15, en zijn de regels voor tackles anders. In Papoea Nieuw-Guinea is Rugby League de nationale sport, maar bij ons wordt het nauwelijks gespeeld. Daarom kan je bij bwin op de Rugby Union wedden.

Wedden op de Rugby Union competities en toernooien

Bij bwin kun je inzetten op je favoriete rugbyteam in elke competitie. Van de IRB Rugby Worldcup en het Six Nations toernooi tot de Heineken Cup. En van de Nederlandse Ereklasse en de Belgische Eerste Divisie tot de nationale competities in grote rugbylanden als Engeland, Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland. De Engelse Premiership, de Franse Pro D2, de Europese Guiness Pro 12… overal waar rugby wordt gespeeld zit je bij bwin op de eerste rij.

Live wedden op rugby

Op belangrijke rugbywedstrijden kun je bij bwin live wedden: je weddenschappen plaatsen terwijl je naar de wedstrijd kijkt via onze live stream. Voor de echte liefhebbers is dit dé manier om de spanning van de wedstrijd te beleven. Voel je als de coach, die razendsnel beslissingen moet nemen naar aanleiding van de gebeurtenissen op het veld. Kijk hier op welke rugbywedstrijden je op dit moment live kunt wedden.

Wedden op heel veel andere sporten

Bij bwin komt iedere sportliefhebber aan zijn trekken. Voetbal is natuurlijk de grootste wedsport. Maar ook in tennis, wielrennen en de Formule 1 volgen we alle wedstrijden en zelf in kleine wedsporten als bijvoorbeeld langlaufen, cricket of badminton. Met meer dan 90 verschillende sporten is bwin ’s werelds grootste arena voor online sportweddenschappen. Je vindt er elke dag leuke nieuwe weddenschappen en bijzonder interessante quoteringen.

Wedden bij bwin is veilig

Met meer dan 20 miljoen klanten die regelmatig een kansje komen wagen, is bwin ’s werelds grootste naam in online wedden. Dat komt niet alleen omdat we zoveel leuke wedmogelijkheden en zo’n goede quoteringen hebben, maar ook omdat wedden bij bwin veilig en vertrouwd is. Vanzelfsprekend volgen we de wettelijke voorschriften en voldoen we aan alle regels voor veilig online betalingsverkeer.