regulatory-en
Rallysport
Rallysport
Hoofdweddenschappen

Rally-quoteringen

Het WRC-seizoen 2022 vindt plaats in 12 ronden van januari tot november en gaat door vele continenten, zoals Oceanië met de Nieuw-Zeelandse rally, Azië met Japan, Afrika met Kenia en natuurlijk de vele Europese etappes die het grootste deel van de kalender uitmaken.

Wed op WRC in 2022

Coureurs en hun WRC-bijrijders strijden in races op alle soorten terreinen, zoals asfalt, grind en ijs. Hun rijvaardigheid wordt daarom tot het uiterste gedreven.

Tijdens elke rally wordt de race gespreid over drie dagen met verschillende zogenaamde “speciale” etappes. De winnaar is degene die ze allemaal in de minimale tijd voltooid.

Drie fabrikanten hebben zich ten minste tot 2024 verbonden aan de WTC: Toyota Yaris-, Hyundai i20- en Ford Puma. Het zijn geen productieauto's, maar ze zijn gebouwd rond een buizenframe om de veiligheid van de passagiers te vergroten.

Hybride motoren tijdens rally's

Georganiseerd door de FIA, die zich ook bezighoudt met de Formule 1 (wed op F1 bij bwin), zijn de nieuwe reglementen die vooral gericht zijn op het gebruik van hybride auto's.

Naast de 1.6 turbomotor (380 pk) komt er voor alle auto's een identieke 100 kW elektromotor. Die geeft een powerboost aan het begin van de special, beperkt tot 1000Kj en laadt op tijdens elke acceleratie.

In sommige secties zal het loodsen een groter aandeel hebben dan gebruikelijk. De auto's zullen moeilijker te hanteren zijn omdat ze zwaarder zullen zijn door het gewicht van de batterij en er dus meer inertie is.

Aanbevolen weddenschap WRC

Je kunt gedurende het hele seizoen wedden op rallysport, zoals wie de WRC-titel zal winnen. Het is in de eerste plaats leuk om in te zetten op de bestuurders en de kansen kunnen enorm veranderen.

Twee decennia lang zien we de twee Franse Sébastiens de sport domineren (behalve het seizoen 2019). Sébastien Loeb en Sébastien Ogier hebben namelijk alle kampioenschappen gewonnen. Een aanbevolen weddenschap is daarom om te wedden op de twee Franse rallylegendes om de titel te winnen, omdat zij de twee meest succesvolle coureurs in de hoogste categorie zijn.

De Franse coureurs hebben echter al laten weten dit seizoen niet aan alle races deel te nemen. Hun aanwezigheid zal sporadisch zijn op de wereldtour, dus nieuwe bestuurders kunnen hiervan profiteren om aan het einde van het seizoen te winnen.

Om motorsportevenementen met passie te beleven, plaats je best online sportweddenschappen bij bwin.