regulatory-en

Quoteringen voor Gaelic Sports

Een buitenstaander is wellicht verbaasd als hij 70.000 man op de tribunes ziet bij de All-Ireland Senior Football Championship en de Sam Maguire Cup, maar de realiteit is dat de Gaelic sporten misschien wel populairder zijn dan voetbal op het Smaragden Eiland. Uitsluitend op amateurbasis Ierse sporten als Gaelic football, hurling en camogie zijn prehistorisch en volledig Iers, honderden jaren terug bedacht door de Kelten, en worden georganiseerd door de Gaelic Athletic Association (GAA). Andere sporten die beoefent worden tijdens de Gaelic Games zijn Gaelic handball en rounders.

Wedden op Gaelic Sports

Binnen de Gaelic games is Gaelic football de populairste sport. Het bevat elementen die u kent uit voetbal en rugby, maar is veel meer een contactsport en mogen spelers met de schouders tackelen. Twee teams van 15 spelers spelen twee helften van 30 minuten, waarin wordt gestreden om de meeste punten en doelpunten. De sport wordt gespeeld op lokaal, county en nationaal niveau, met de All-Ireland Senior Football Championship normaliter in september als hoogtepunt. Hurling daarentegen, wordt gespeeld met een platte houten stick, of hurley, en een kleine bal (sliotar). Geen sport voor de kleinzerigen, getuige het feit dat spelers verplicht zijn een helm te dragen. Ook hier wordt gebruik gemaakt van het punten en doelpuntensysteem en wordt de All-Ireland Senior Hurling Championship op Croke Park gespeeld. Camogie is de vrouwelijke tegenhanger van hurling, met dezelfde regels en doelen. De All-Ireland Senior Camogie Championship Final vindt ook in september plaats op Croke Park.

Types weddenschappen voor de Gaelic Games

Zet in op uw favoriete inter-county team bij Gaelic Football en voorspel de kampioen van de All-Ireland Senior Football Championship. Of u gaat voor de favoriet of underdog, in elke National League wedstrijd kunt u inzetten op de winnaar. En er wordt over het algemeen veel gescoord, dus wellicht wilt u voorspellen hoeveel punten of doelpunten er worden gescoord? Ontdek bij bwin nog meer wedopties voor Gaelic Games terwijl u bij bwin inzet op Gaelic football, hurling en camogie!