regulatory-en

Wedden op de Spelen

De Olympische Spelen zijn de meest magische momenten van een seizoen, waarop een atleet of een team niet langer voor zichzelf maar ook voor zijn of haar land strijdt: een medaille winnen voor je land en het geluk schenken aan de inwoners is een ongelooflijk gevoel.

Bij elke Olympische zomer- of winterspelen komen atleten van over de hele wereld samen om te bepalen wie de beste is in hun discipline. De heruitvinder van de moderne Olympische Spelen, Pierre de Coubertin, zei echter het volgende: "het belangrijkste is om deel te nemen".

Bovendien is het bij elke Olympiade altijd een beetje de uitdaging om te proberen een Olympische wapenstilstand te lanceren. Het Olympisch Bestand is een traditionele oproep om de wapens het zwijgen op te leggen voor de duur van de competitie en op die manier een sterk, duurzaam en wereldwijde verbinding op te bouwen.

Op de zomerspelen vinden we 42 disciplines terug en voor de winterspelen 12. Je kunt veel live weddenschappen plaatsen voor in totaal zo'n 400 evenementen. Dit zijn allemaal mogelijkheden voor sportweddenschappen die beschikbaar zijn op het platform van bwin.

's Werelds beste atleten op één plek

Er is niets beters dan de Olympische Spelen. Het is het grootste sportevenement ter wereld. Dit is onvergelijkbaar met de toernooien of competities die miljonairssporters soms tijdens hun carrière doen.

Naast teamsporten die groepsprestaties belonen, is wedden op atletiek het populairst, net als wedden op zwemmen.

Tips bij wedden op Olympische Spelen

Het land dat het vaakst de meeste medailles wint op de Olympische Zomerspelen is de Verenigde Staten.

Het is daarom altijd interessant om te wedden op een Amerikaanse atleet om een wereldtitel te winnen.

Afhankelijk van het type sport domineren bepaalde landen een bepaalde sport, dan spreken we van hun nationale sport zoals tafeltennis in China, rugby in Nieuw-Zeeland, worstelen in Mongolië of skiën in Oostenrijk. Alvorens op een bepaalde sport te wedden, is het altijd goed om de geschiedenis van de medailles te kennen om de rest van de competitie beter te begrijpen.

Waar vinden de volgende Olympische Spelen plaats?

In theorie vinden de Olympische Spelen om de vier jaar plaats.

De volgende Olympische Zomerspelen vinden plaats in 2024 in Parijs en vervolgens in 2028 in Los Angeles. Terwijl de Olympische Winterspelen in 2022 in Peking en in 2026 in Milaan plaatsvinden.