regulatory-en
Beachvolleybal
Beachvolleybal
1 2 - Wie wint?
Wie wint de set?

Beachvolleybal

Een groot deel van het seizoen van de elite Beachvolleybalcompetitie wordt onderbroken door een wereldwijde en jaarlijkse competitie, die wordt georganiseerd door Volleyball World en de internationale federatie (FIVB), die ook de zaalvolleybaltoernooien beheren (wed op volleybal bij bwin).

De oprichting van de Beach Pro Tour krijgt een nieuwe look voor het seizoen 2022 van beachvolleybal over de hele wereld. Het beachvolleybalseizoen 2022 start in maart in Rio en loopt tot eind november in Sydney.

Het laatste evenement van het seizoen zal de top 10 teams van het seizoen samenbrengen.

Wedden op beachvolleybal

De meest opvallende verandering is de eliminatie van het vijfsterrensysteem, dat is vervangen door een circuit met drie niveaus: Elite 16, Challenge en Futures, die allemaal de toepasselijke naam hebben om hun respectieve spelniveaus te vertegenwoordigen.

Vier poules van vier die toegang geven tot een enkele eliminatie in de finale fase.

De Challenge-groep zal veel groter zijn omdat deze uit 32 teams zal bestaan, waaronder 24 heren- en damesteams, die deelnemen aan een groepsfase met kwalificaties.

Tot slot zal de Futures-groep bestaan uit jonge, veelal lokale teams die beachvolleybal in de betreffende landen gaan ontwikkelen.

Wedden op het Wereldkampioenschap beachvolleybal 2022

Deze zomer strijden de beste beachvolleyteams ter wereld in Rome om te proberen gekroond te worden tijdens de FIVB-wereldkampioenschappen beachvolleybal in 2022 van 7 tot en met 19 juni.

De Noren Anders Mol en Christian Sorum domineren het volleybal in Europa sinds 2018 en ze domineren al twee jaar op het strandvolleybalcircuit voor heren met goud op de Olympische Spelen van Tokyo 2020 en de finale van het wereldkampioenschap beachvolleybal FIVB 2021.

Wedden op de Olympische Spelen beachvolleybal

In de beachvolleybalcompetitie voor heren stonden drie teams uit drie landen voor het eerst in de geschiedenis op het podium: Noorwegen, ROC en Qatar (wed op beachvolleybal heren bij bwin).

Nu Tokyo 2020 werd uitgesteld tot 2021, hoeven beachvolleybalfans niet lang te wachten voordat er meer Olympische medailles voor het grijpen liggen (wed op beachvolleybal vrouwen bij bwin). Slechts twee en een half jaar na de laatste Olympische Spelen is de weg naar Parijs 2024 in volle gang.