Groep E WK 2022

Met Spanje en Duitsland ontmoeten 2 zwaargewichten elkaar al in de groepsfase. De voormalige wereldkampioenen gaan beide voor de groepswinst. Duitsland wil de uitschakeling van 2018 goedmaken en ook Spanje heeft iets recht te zetten bij de fans. Japan en Costa Rica zijn outsiders maar hebben het potentieel om te verrassen.

Spanje arriveert in uitstekende fysieke conditie op dit WK en is samen met Duitsland een van de favoriete teams in Groep E. Onder leiding van Luis Enrique bereikte La Roja zijn zestiende WK en wil het de prestatie van Zuid-Afrika 2010 herhalen. Spanje heeft een geweldig team met een technische speelstijl dat bouwt op het vertrouwen van veteranen zoals Busquets, César Azpilicueta of Jordi Alba, toegevoegd aan het talent van nieuwe beloften zoals Gavi, Dani Olmo of Pedri.

Daarnaast is Duitsland natuurlijk ook een van de sterkste teams in deze groep. De Duitsers komen, zoals op elk WK, slechts met één doel afgezakt: het winnen van het toernooi. Nadat de Duitsers er niet in slaagden de groepsfase te overleven in 2018 heeft het team iets recht te zetten bij de fans. Bondscoach Flick heeft ondertussen een nieuw team gesmeed met talenenten zoals Nico Schlotterbeck, Karim Adeyemi en Joshua Kimmich toegevoegd aan het talent van Kai Havertz, die op slechts 23-jarige leeftijd een sensatie is geworden in het Duitse voetbal.

Japan was er sinds Frankrijk in 1998 telkens bij op een WK. De Japanners bereikten ook deze editie van het wereldkampioenschap en het team wil zich tonen aan de wereld. De coach, Hajime Moriyasu, heeft spelers van een hoog kaliber die ook in de belangrijkste Europese competities spelen, zoals Kubo, Kamada, Doan of Furuhashi. Lukt het de Japanners om deze moeilijke groepsfase te overleven?

Costa Rica kon zich plaatsen door Nieuw-Zeeland uit te schakelen met het kleinste verschil, dankzij een doelpunt van Joel Campbell. De Costa Ricanen zijn zo één van de laatste teams dat zich kon plaatsen voor het toernooi. De Ticos proberen hun sterke punten te benutten en dromen stilletjes van een stunt. De groepsfase overleven zou eigenlijk al een sterke prestatie zijn voor deze ploeg. De troepen van Luis Fernando Suárez zijn aanvallend niet het sterkst maar hun kracht ligt in de verdediging. In 9 wedstrijden kreeg het team slechts 3 doelpunten binnen.

 • 23-11-2022 14:00
  Duitsland
  Duitsland
  Japan
  Japan
 • 23-11-2022 17:00
  Spanje
  Spanje
  Costa Rica
  Costa Rica
 • 27-11-2022 11:00
  Japan
  Japan
  Costa Rica
  Costa Rica
 • 27-11-2022 20:00
  Spanje
  Spanje
  Duitsland
  Duitsland
 • 01-12-2022 20:00
  Japan
  Japan
  Spanje
  Spanje
 • 01-12-2022 20:00
  Costa Rica
  Costa Rica
  Duitsland
  Duitsland

Group E

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 JapanJapan 3 2 0 1 6
2 SpanjeSpanje 3 1 1 1 4
3 DuitslandDuitsland 3 1 1 1 4
4 Costa RicaCosta Rica 3 1 0 2 3

Club Brugge - KRC Genk (Jupiler Pro League)

Topscorer WK 2022: wie volgt Harry Kane op?

Nu nog slechts 8 teams overblijven om de meest begeerde trofee ter wereld te trachten te winnen, zullen de beste doelpuntenmakers in de voetbalwereld ook strijden om de titel van topscorer van het WK 2022. Kyllian Mbappé heeft 5 doelpunten gescoord en is favoriet.

Schalke 04 - Wolfsburg (Bundesliga)

Wereldkampioenschap voetbal 2022: Brazilië blijft de favoriet

Het FIFA wereldkampioenschap voetbal 2022 is de 22ste editie van een vierjaarlijks toernooi en deze editie wordt in Qatar gespeeld. Het is met 29 speeldagen het kortste wereldkampioenschap voetbal in 44 jaar en het toernooi wordt deze keer ook in de winter gespeeld, in plaats van in de zomer.

De Rode Duivels: WK 2022 kansen, programma, selectie & tv-info

De Rode Duivels: WK 2022 kansen, programma, selectie & tv-info

We hebben alles wat je moet weten over de Rode Duivels richting Qatar 2022 samengevat, inclusief de belangrijkste data voor de groepsfase-wedstrijden, waar je de wedstrijden kunt bekijken en de laatste updates over de mogelijke selectie.

WK trends: waar moet je op letten in Qatar 2022

WK trends: waar moet je op letten in Qatar 2022

Nu het WK steeds dichterbij komt, hebben we gegevens van de afgelopen zes toernooien vergeleken met de Champions League van het vorige seizoen om enkele trends te identificeren die uniek zijn voor de grootste show op aarde.

Sevilla-Krasnodar (Europa League)

WK 2022-kalender: alle informatie over het wereldtoernooi

Dit jaar krijgen we een uniek wereldkampioenschap voetbal dat in de winter in Qatar wordt gespeeld. De start van het toernooi komt snel dichterbij, aangezien de 22e editie van het grootste internationale toernooi op 20 november begint, terwijl de finale op 18 december om 16.00 uur plaatsvindt in het Lusail Iconic Stadium.

De verschillende WK-groepen in Qatar 2022

De verschillende WK-groepen in Qatar 2022

Na beoordeling van de loting kijken we nogmaals naar de acht groepen van het WK 2022 en kijken we naar de 32 landen die aanwezig zullen zijn. Dit omvat hoe ze zich hebben gekwalificeerd, hun recente uitslagen tegen andere teams en hun waarschijnlijke routes in het toernooi.

X