De mooiste voetbalbromances in Europa

De mooiste voetbalbromances in Europa

Met Valentijnsdag in het verschiet, wilden we te weten komen wat de meest efficiënte aanvalsduo’s zijn in de grootste Europese voetbalcompetities.

We hebben het gecombineerde doelpuntenpercentage gemeten in verschillende competities om te weten te komen welk duo voetbalspelers goed presteert wanneer ze sinds het begin van vorig seizoen samen 90 minuten op het veld staan.

Onze ranglijst laat het alleen toe dat een bepaalde speler slechts één paar vormt met een andere speler. We hebben elke combinatie uitgesloten waarbij een speler goed was voor meer dan driekwart van het gecombineerde aantal doelpunten. Dit om er zeker van te zijn dat de aanvallende impulsen niet slechts van één van de twee spelers komen.

Elk duo dat in deze periode minder dan 10 wedstrijden heeft gespeeld – 5 wedstrijden voor de Europese competities – werden ook links gelaten, net zoals duo’s die dit seizoen niet meer samen hebben gespeeld.

Bij afwezigheid van Sergio Aguero bloeide zijn opvolger Gabriel Jesus bij Manchester City uit tot een van de sterkhouders van het team. Gabriel Jesus en Riyad Mahrez scoorden samen 1,22 doelpunten per 90 minuten en 18 doelpunten in slechts 1.333 minuten in de Premier League.

Net achter hen vinden we het droomkoppel van stadsrivaal Manchester United terug. Volgens onze statistieken zou Mason Greenwood vaker samen met Marcus Rashford in het team moeten staan, beide zijn jeugdproducten van de Man United Academy.

Harry Kane en Heung-min Son, die het ook schitterend doen in Europa, maken de top drie van duo’s die samen veel doelpunten maken compleet. Samen hebben ze in de Champions League en Europa League meer dan twee doelpunten per 90 minuten gescoord wanneer ze samen op het veld stonden. Hierbij laten ze Robert Lewandowski en Serge Gnabry van Bayern München nipt achter zich.

Alhoewel Bayern opnieuw door de Bundesliga raast, en het Duitse aanvalsduo Lewandowski-Gnabry sinds het begin van vorig seizoen al 51 doelpunten heeft gemaakt, komt het meest gevaarlijke duo uit een andere ‘top vijf’ competitie, namelijk de Ligue 1.

Mauro Icardi maakte samen met Kylian Mbappé bij PSG gemiddeld 2,1 doelpunten per 90 minuten.

Ook in de vorige competitie waar Mauro Icardi speelde, lopen enkele aanvallers rond die het uitstekend doen wanneer ze samen op het veld staan. Ciro Immobile scoorde sinds het begin van 2019-2020 samen met Felipe Caicedo 1,84 doelpunten per 90 minuten in de Serie A.

In Spanje zijn de twee topploegen Real Madrid en Barcelona in verval en dat is ook te zien bij de doelpuntenmakers, waar geen van beide clubs de eerste plaats inneemt in La Liga.

In plaats daarvan zijn het Paco Alcacer en Gerard Moreno van Villarreal die vanboven staan in de rangschikking, het paar doet zo beter dan Lionel Messi en Ansu Fati van Barcelona en Karim Benzema en Marco Asensio van Real Madrid.

Blijf steeds up-to-date en volg bwin ook op Instagram, Facebook en Twitter.

X