De noteringen van Benfica-Braga zijn duidelijk ten voordele van de thuisploeg.

Winnaar Jupiler Pro League: een vierde titel op rij voor Club Brugge?

Odds op: 12/07/2022

Nu het reguliere seizoen van de Jupiler Pro League bijna opnieuw van start gaat is het tijd om te kijken wie de favorieten zijn om het kampioenschap in 2023 te winnen.

Vorig seizoen eindigde Union op de eerste plaats in de reguliere competitie, maar in de play-offs sprong Club Brugge alsnog naar de leidersplaats. Union Saint-Gilles werd tweede, Anderlecht derde en Antwerp vierde.

Zet in op de winnaar van de Jupiler Pro League 2022/2023, Club Brugge is opnieuw torenhoog favoriet.

Een vierde titel voor Club Brugge

Club Brugge won de titel 3 keer op rij en 4 keer in de laatste 5 seizoenen en begint zo opnieuw als favoriet aan de competitie. De Bruggelingen haalden Bjorn Meijer binnen van FC Groningen, voor 6 miljoen, om de linksback positie te verstevigen en Ferran Jutglà van Barcelona B (5 miljoen) moet de nieuwe spits worden. Winger Cyle Larin werd gratis overgenomen van Besiktas en moet het mogelijke vertrek van Noa Lang opvangen. Ook Charles De Ketelaere vertrekt deze zomer normaal gezien, zijn bestemming lijkt AC Milan te worden. Kan Carl Hoefkens in zijn eerste jaar als hoofdtrainer meteen de titel pakken?

De kans dat Club Brugge de landstitel pakt staat op 1.85.

Anderlecht en Antwerp zijn de outsiders

Anderlecht wil het opnieuw beter doen dan vorig seizoen en moet daarom minstens de tweede plek pakken. De Brusselaars zien met Joshua Zirkzee opnieuw de spits vertrekken, maar met Sebastiano Esposito (Inter Milaan) lijken ze wel een mogelijke topspeler te hebben gevonden om het verlies op te vangen.

Antwerp wil deze zomer zwaar investeren in de ploeg met de bedoeling om Club Brugge het vuur aan de schenen te leggen. Voorzitter Paul Gheysens pompt opnieuw ettelijke miljoenen in de club en zo konden topspelers als Vincent Janssen (Nederlands international) en Toby Alderweireld (Belgisch international) aangetrokken worden. Kan Antwerp zijn vijfde titel ooit pakken?

De kansen voor Anderlecht en Antwerp zijn op dit moment exact gelijk: 5.00.

Nog eens Genk of Gent?

Genk stelde vorig seizoen teleur en eindigde pas op de 8e plaats in het reguliere seizoen. Het is nog afwachten hoe het team er uit zal zien. Paul Onuachu aast al een volledig seizoen op een transfer en vertrekt in principe deze zomer. Cyriel Dessers komt terug van Feyenoord na een succesvol seizoen en neemt normaal gezien de plaats in van Onuachu.

Gent begon heel slecht aan het seizoen in 2021, maar slaagde er alsnog in om de vijfde plaats te pakken en de bekerfinale te winnen van Anderlecht. De Gentenaars versterkten zich met Hugo Cuypers van KV Mechelen in de spits, een broodnodige versterking nadat duidelijk werd dat het pijnpunt van voor in het team lag. Kunnen Genk of Gent voor een verrassing zorgen?

De kansen voor Genk en AA Gent zijn op dit moment exact gelijk: 9.00.

De laatste winnaars:

2009–10 Anderlecht

2010–11 Genk

2011–12 Anderlecht

2012–13 Anderlecht

2013–14 Anderlecht

2014–15 Gent

2015–16 Club Brugge

2016–17 Anderlecht

2017–18 Club Brugge

2018–19 Genk

2019–20 Club Brugge

2020–21 Club Brugge

2021–22 Club Brugge

Live Odds

Toon andere wedopties

X