Anderlecht-KV Kortrijk (Jupiler Pro League)
Anderlecht-KV Kortrijk (Jupiler Pro League)

Welk land wint het EK voetbal?

Odds op: 05/07/2021

Stadion: Wembley

Datum en uur: 11/07/2021 – 21:00

De halve finales van het Europees kampioenschap. Italië neemt het op tegen Spanje en Engeland ontvangt Denemarken. Welk team gaat zondag met de beker naar huis?

Denemarken is de grote outsider

Denemarken verloor zijn eerste twee wedstrijden in de groepsfase maar na een 1-4 overwinning tegen Rusland mocht het team alsnog naar de knock-outfase, als beste derde. Hierna schakelden de troepen van Kasper Hjulmand zowel Wales als Tsjechië uit en staan ze in de halve finales van het Europees kampioenschap. Ze spelen in de halve finale tegen de toernooifavoriet Engeland en daarom geloven de meeste analisten er niet in dat ze de finale halen. Kan Denemarken verrassen en net zoals in 1992 het Europees kampioenschap winnen?

De kans dat Denemarken het EK wint staat op 10.00.

De Spanjaarden zijn wisselvallig

Alhoewel Spanje het EK in 2008 en 2012 twee keer na elkaar won, worden de Spanjaarden toch slechts als outsider gezien voor eindwinst deze zomer. La Roja maakte indruk tegen Slowakije en Kroatië door twee keer 5 doelpunten te maken maar had in de kwartfinales penalty’s nodig om voorbij Zwitserland te raken. De Spanjaarden leken naar hun beste niveau toe te gaan groeien maar blijven wisselvallig presteren op het EK.

De kans dat Spanje het EK wint staat op 3.80.

Italië schakelde de Rode Duivels uit

De Azzurri werden aan het begin van het toernooi als een outsider beschouwd voor de eindwinst, maar na knappe overwinningen tegen Zwitserland en België in de knock-outfase wordt er nu serieus rekening gehouden met de Italianen. Spelers als Lorenzo Insigne, Nicolo Barella en Manuel Locatelli zijn echte uitblinkers en Italië kan daarnaast ook rekenen op een ervaren verdediging met spelers zoals Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci. Italië wordt na Engeland gezien als de tweede grote favoriet om te winnen.

De kans dat Italië het EK wint staat op 3.00.

Engeland speelt twee keer thuis

Engeland begon het toernooi als een van de favorieten om te winnen deze zomer en ze zijn nu de regelrechte favorieten na het bereiken van de halve finale. Alhoewel doelman Jordan Pickford als de zwakste schakel wordt gezien in de ploeg, kregen de troepen van Gareth Southgate na 5 wedstrijden nog steeds geen enkel tegendoelpunt binnen. In de halve finale neemt Engeland het op tegen Denemarken, de makkelijkste tegenstander en speelt het thuis in het Wembley stadium in Londen. Engeland won het Europees kampioenschap nog nooit. Is football coming home?

De kans dat Engeland het EK wint staat op 2.60.

UEFA EURO 2020 vorige winnaars

2016: Portugal

2012: Spanje

2008: Spanje

2004: Griekenland

2000: Frankrijk

1996: Duitsland

1992: Denemarken

Toon andere wedopties

X