EK 2020: Groep F

Met Duitsland, Frankrijk en Portugal wordt Groep F gezien als de moeilijkste groep. Deze groep heeft namelijk drie voormalige EK-winnaars met zes titels in het totaal: Duitsland (3), Frankrijk (2) en titelverdediger Portugal (1).

Duitsland won het WK al vier keer en het EK drie keer en is deze zomer één van de outsiders voor eindwinst. In 2018 raakte Die Mannschaft echter niet verder dan de groepsfase. Na het toernooi kregen spelers als Jérôme Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller te horen dat ze niet meer welkom waren. De Duitsers verloren de derde kwalificatiewedstrijd voor het WK thuis met 1-2 van Noord-Macedonië en in de Nations League met 6-0 op het veld van Spanje. De vraag is daarom of Duitsland klaar is voor het EK.

Frankrijk werd in 2018 Wereldkampioen en is daarom één van de grootste kanshebber om het EK deze zomer te winnen. Tijdens de kwalificatie liet het 4 punten liggen in de onderlinge duels met Turkije. Toch werden de Fransen eerste in Groep H. Les Bleus gaan met ongeveer dezelfde spelers naar het EK als met wie ze de Wereldbeker wonnen 3 jaar geleden.

Portugal was ondermaats in de kwalificatieronde en eindigde als tweede na Oekraïne in hun poule. Portugal is wel nog steeds de titelverdediger en raakte sinds 2000 vier keer minstens tot in de halve finales. Voor sterspeler Cristiano Ronaldo is het één van de laatste keren dat hij kan schitteren met de nationale ploeg.

De gloriedagen van Hongarije zijn al lang voorbij en in de 'groep des doods' heeft dit Oost-Europese land slechts een kleine kans om zich te plaatsen. De Hongaren hebben met Dominik Szoboszlai (RB Leipzig) wel een sterk middenveld.

Group F

Stand Teams Gespeeld Punten
1 FrankrijkFrankrijk 3 5
2 DuitslandDuitsland 3 4
3 PortugalPortugal 3 4
4 HongarijeHongarije 3 2

Euro 2020 winner predictions: Belgium can overcome postponement BEFR

Voorspellingen en tips EK 2020: het uitstel zou weleens in het voordeel van België kunnen spelen

Het is zover: zoals verwacht heeft de UEFA besloten om het Europees kampioenschap met één jaar uit te stellen. Het EK 2020 zal dus uiteindelijk plaatsvinden tussen 11 juni en 11 juli 2021. In dit artikel zullen we het hebben over de geüpdatete odds.

Wie is de meest efficiënte doelpuntenmaker in aanloop naar het EK 2020?

Wie is de meest efficiënte doelpuntenmaker in aanloop naar het EK 2020?

De kwalificatiecampagne voor het EK 2020 is nu afgelopen. Tijd om te kijken wie de meest efficiënte doelpuntenmaker is geweest in de aanloop naar het Europees kampioenschap. Het toernooi start op 12 juni en vindt plaats in 12 verschillende Europese steden.

X