EK 2020: Groep D

Mede omdat de halve finales en de finale in Londen plaatsvinden, is Engeland de grootste favoriet voor de eindwinst. Engeland werd eerste in zijn kwalificatiegroep voor Tsjechië en verrassend genoeg werd Kosovo derde. In Groep D nemen de Engelsen het op tegen Kroatië, Tsjechië en Schotland.

De Three Lions wonnen zeven van de acht kwalificatiewedstrijden en kwalificeerden zich met 6 punten meer dan Tsjechië. In 2016 werd Engeland slechts tweede in zijn groep, na Wales. In de 1/16de finales werden Harry Kane en co verrassend uitgeschakeld door IJsland.

Kroatië versloeg Engeland in de halve finales van het WK 2018 voordat het verloor van Frankrijk in de finale. In de kwalificatieronde voor het EK in 2020 werd Kroatië eerste in zijn groep, voor Wales, Slowakije en Hongarije. Kunnen Modric en co ook schitteren op het EK?

Tsjechië neemt voor de zesde keer op rij deel aan het Europees kampioenschap voetbal. In 1996 stonden de Tsjechen zelfs in de finale, die werd toen met 2-1 verloren van Duitsland. Duitsland had wel verlengingen nodig om voorbij De Locomotief te raken. Kan Tsjechië voor de verrassing zorgen?

Schotland kon zich nog maar voor de derde keer plaatsen voor het EK. De vorige twee keer dat de Schotten erbij waren dateert ondertussen al van 1992 en 1996. De kans dat de Tartan Army de groepsfase overleeft is vrij klein. Met Kieran Tierney hebben de Schotten wel een topverdediger in de rangen lopen.

Group D

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Verloren Gelijk Punten
1 EngelandEngeland 3 2 0 1 7
2 KroatiëKroatië 3 1 1 1 4
3 TsjechiëTsjechië 3 1 1 1 4
4 SchotlandSchotland 3 0 2 1 1

Euro 2020 winner predictions: Belgium can overcome postponement BEFR

Voorspellingen en tips EK 2020: het uitstel zou weleens in het voordeel van België kunnen spelen

Het is zover: zoals verwacht heeft de UEFA besloten om het Europees kampioenschap met één jaar uit te stellen. Het EK 2020 zal dus uiteindelijk plaatsvinden tussen 11 juni en 11 juli 2021. In dit artikel zullen we het hebben over de geüpdatete odds.

Wie is de meest efficiënte doelpuntenmaker in aanloop naar het EK 2020?

Wie is de meest efficiënte doelpuntenmaker in aanloop naar het EK 2020?

De kwalificatiecampagne voor het EK 2020 is nu afgelopen. Tijd om te kijken wie de meest efficiënte doelpuntenmaker is geweest in de aanloop naar het Europees kampioenschap. Het toernooi start op 12 juni en vindt plaats in 12 verschillende Europese steden.

X