EK 2020: Groep C

Nederland is er weer eens bij op een groot toernooi en heeft het geluk in een haalbare groep te zitten. Onze noorderburen zijn favoriet om Groep C te winnen en Oekraïne en Oostenrijk zullen moeten vechten voor de tweede plaats. Noord-Macedonië heeft slechts een kleine kans de groepsfase te overleven.

Nederland, die deze trofee in 1988 in de wacht sleepte en ook vier keer halve finalist was, eindigde net achter Duitsland in hun kwalificatiepoule en kan een beroep doen op een groot aantal topspelers die zich al bewezen hebben op het hoogste niveau van het clubvoetbal.

Het was de beste kwalificatiecampagne ooit voor Oekraïne, zes overwinningen en twee gelijke spelen in acht wedstrijden. In 2012 en in 2016 slaagden de Oekraïners er niet in om de groepsfase te overleven en hopen dit op deze editie wel te doen.

Oostenrijk was er niet bij vier jaar geleden maar door een tweede plaats achter Polen in de kwalificatie is het team er op deze editie terug bij. Bij Oostenrijk spelen heel wat spelers met ervaring in de Bundesliga. Spits Marko Arnautović speelt tegenwoordig in de Chinese Super League bij Shanghai Port.

Noord-Macedonië heeft zich via de Nations League-route voor het EK kunnen plaatsen en lijkt in de groepsfase te gaan sneuvelen. Goran Pandev, speler bij Genoa, is de sterspeler in het team.

Group C

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Verloren Gelijk Punten
1 NederlandNederland 3 3 0 0 9
2 OostenrijkOostenrijk 3 2 1 0 6
3 OekraïneOekraïne 3 1 2 0 3
4 Noord-MacedoniëNoord-Macedonië 3 0 3 0 0

Euro 2020 winner predictions: Belgium can overcome postponement BEFR

Voorspellingen en tips EK 2020: het uitstel zou weleens in het voordeel van België kunnen spelen

Het is zover: zoals verwacht heeft de UEFA besloten om het Europees kampioenschap met één jaar uit te stellen. Het EK 2020 zal dus uiteindelijk plaatsvinden tussen 11 juni en 11 juli 2021. In dit artikel zullen we het hebben over de geüpdatete odds.

Wie is de meest efficiënte doelpuntenmaker in aanloop naar het EK 2020?

Wie is de meest efficiënte doelpuntenmaker in aanloop naar het EK 2020?

De kwalificatiecampagne voor het EK 2020 is nu afgelopen. Tijd om te kijken wie de meest efficiënte doelpuntenmaker is geweest in de aanloop naar het Europees kampioenschap. Het toernooi start op 12 juni en vindt plaats in 12 verschillende Europese steden.

X