EK 2020: Groep B

De Rode Duivels zijn één van de favorieten voor eindwinst op het EK 2020 en worden gezien als het team om te verslaan. Denemarken heeft naast België de grootste kans om zich te kwalificeren voor de volgende ronde, voor Rusland en nieuwkomer Finland.

De Rode Duivels staan sinds 20 september 2018 onafgebroken op de eerste plaats van de FIFA-ranking en de gouden generatie eindigde op de derde plaats op het WK in Rusland. In de kwalificatieronde wonnen de Belgen hun 10 wedstrijden allemaal, scoorde het team 40 doelpunten en kreeg het slechts 3 doelpunten tegen. België heeft zich hierna ook bij de Final Four gevoegd en speelt na het EK de eindronde van de Nations League. Kan België zijn eerste EK ooit winnen?

Rusland werd in de kwalificatie met 3-1 en 4-1 geklopt door België maar won de overige 8 wedstrijden. De Russen scoorden in deze 8 wedstrijden 31 doelpunten en kregen slechts één doelpuntje tegen. Op het EK mag Rusland het thuis opnieuw proberen tegen de Rode Duivels.

Denemarken was de verrassende winnaar op het EK in 1992 in Zweden, toen de vader van huidige doelman van Denemarken Kasper Schmeichel namelijk Peter Schmeichel nog in doel stond bij de Denen. De analisten zijn het erover eens dat Denemarken opnieuw een sterke ploeg heeft en de groepsfase zou moeten kunnen overleven.

Finland heeft zich voor het eerst in de historie gekwalificeerd voor een EK voetbal. Teemu Pukki en co hebben als nieuwkomer op het Europees kampioenschap slechts een kleine kans om door te stoten.

Group B

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Verloren Gelijk Punten
1 BelgiëBelgië 3 3 0 0 9
2 DenemarkenDenemarken 3 1 2 0 3
3 FinlandFinland 3 1 2 0 3
4 RuslandRusland 3 1 2 0 3

Euro 2020 winner predictions: Belgium can overcome postponement BEFR

Voorspellingen en tips EK 2020: het uitstel zou weleens in het voordeel van België kunnen spelen

Het is zover: zoals verwacht heeft de UEFA besloten om het Europees kampioenschap met één jaar uit te stellen. Het EK 2020 zal dus uiteindelijk plaatsvinden tussen 11 juni en 11 juli 2021. In dit artikel zullen we het hebben over de geüpdatete odds.

Wie is de meest efficiënte doelpuntenmaker in aanloop naar het EK 2020?

Wie is de meest efficiënte doelpuntenmaker in aanloop naar het EK 2020?

De kwalificatiecampagne voor het EK 2020 is nu afgelopen. Tijd om te kijken wie de meest efficiënte doelpuntenmaker is geweest in de aanloop naar het Europees kampioenschap. Het toernooi start op 12 juni en vindt plaats in 12 verschillende Europese steden.

X