EK 2020: Groep A

Italië is topfavoriet in Groep A. Zeker omdat de Italianen thuisvoordeel hebben met Rome als speelstad. Zwitserland, Turkije en Wales worden verwacht om voor de tweede plaats te strijden.

Na het missen van het laatste WK, hebben zijn de Azzurri aan het heropleven met Roberto Mancini aan het roer. De Europese kampioen van 1968 won in de kwalificatie al zijn wedstrijden, scoorde 37 doelpunten en kreeg er slechts 4 binnen.

Zwitserland, dat vier jaar geleden de poulefase overleefde maar in de 1/16de finales werd uitgeschakeld door Polen, werd eerste in zijn groep voor Denemarken, tegenstander van de Rode Duivels.

De beste prestatie van Turkije op een EK was in 2008. De Turken raakten toen tot in de halve finales. In de kwalificatie voor deze editie zat Turkije in een groep met Frankrijk en snoepte het 4 punten af van de wereldkampioen. Toch werden de Turken tweede in hun poule.

Wales hoopt net als op het EK van 2016 voor de verrassing te kunnen zorgen. Gareth Bale en co schakelden toen de Rode Duivels uit in de kartfinales, nog steeds een pijnlijke herinnering voor de Belgen. The Welshmen verloren in de halve finales van latere kampioen Portugal.

Group A

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Verloren Gelijk Punten
1 ItaliëItalië 3 3 0 0 9
2 WalesWales 3 1 1 1 4
3 ZwitserlandZwitserland 3 1 1 1 4
4 TurkijeTurkije 3 0 3 0 0

Euro 2020 winner predictions: Belgium can overcome postponement BEFR

Voorspellingen en tips EK 2020: het uitstel zou weleens in het voordeel van België kunnen spelen

Het is zover: zoals verwacht heeft de UEFA besloten om het Europees kampioenschap met één jaar uit te stellen. Het EK 2020 zal dus uiteindelijk plaatsvinden tussen 11 juni en 11 juli 2021. In dit artikel zullen we het hebben over de geüpdatete odds.

Wie is de meest efficiënte doelpuntenmaker in aanloop naar het EK 2020?

Wie is de meest efficiënte doelpuntenmaker in aanloop naar het EK 2020?

De kwalificatiecampagne voor het EK 2020 is nu afgelopen. Tijd om te kijken wie de meest efficiënte doelpuntenmaker is geweest in de aanloop naar het Europees kampioenschap. Het toernooi start op 12 juni en vindt plaats in 12 verschillende Europese steden.

X