De Grote Champions League Ranglijst

De Grote Champions League Ranglijst

Vooruitlopend op de Champions League-wedstrijden deze week, proberen we een fundamentele vraag te beantwoorden over Europa’s meest prestigieuze sportcompetitie: wie is nu eigenlijk de beste speler?

Het antwoord op deze vraag hangt natuurlijk af van het tijdstip aangezien verschillende sterren komen en gaan. Daarom hebben we een algoritme ontworpen waarmee we elke speler op gelijk welk moment in de geschiedenis van het toernooi kunnen rangschikken.

We hebben het scoresysteem zo eenvoudig mogelijk gehouden: spelers krijgen punten naargelang de gespeelde wedstrijden, overwinningen, doelpunten en clean sheets, afhankelijk van de positie op het veld.

Om een balans te vinden tussen prestaties uit het verleden en het heden, tellen alleen punten verdiend in de afgelopen vijf jaar mee voor de huidige score van een speler en neemt de waarde van punten af naarmate we verder teruggaan in de tijd. Om de moeilijkheidsgraad van de laatste etappes van de competitie goed weer te geven, worden de punten die verdiend werden vanaf de 1/16e finales verdubbeld.

X