Bundesliga 5

Eén beslissende minuut: Borussia Dortmund – Bayern München

We richten dit weekend onze blik op het openingsspektakel van het Duitse seizoen voor onze Voorspeller Actie. De twee meest prestigieuze Bundesliga teams – Borussia Dortmund en Bayern München – hervatten de vijandelijkheden in de DFL Supercup.

Te zeggen dat deze twee geen vreemden voor elkaar zijn, is een understatement. Hun paden kruisen zich regelmatig in bekercompetities en twee keer per seizoen in de Bundesliga, dus er is geen tekort aan statistieken die we kunnen gebruiken om uit te werken wanneer de ban zou kunnen worden gebroken.

Een terugblik op de laatste 50 ontmoetingen levert ons bijna twee decennia aan data en slechts vijf patstellingen op, meer dan genoeg om mee te werken. Wat er meteen uitspringt, is dat deze twee teams niet veel tijd nodig hebben om de eerste dreun uit te delen. Meer dan een derde van de openingsdoelpunten in deze periode viel binnen de eerste 10 minuten. Hiermee is het een van de meest explosieve tweekampen die we hebben geanalyseerd.

Verder werd meer dan de helft van de openingsdoelpunten voor de 20ste minuut gescoord en driekwart voor rust. Gedurende deze periode hebben de teams elkaar ontmoet in vier vorige Supercup finales. Twee hiervan zagen het net bollen in de zesde minuut. Slechts vier van de openingsdoelpunten in de eerste helft kwamen pas na een half uur spelen, dus als je aan een opener vóór de rust denkt, waag dan zeker je kans.

Beide teams zijn ook snel uit de startblokken geschoten in hun recente wedstrijden. Dortmund’s gemiddelde openingsdoelpunt in de laatste 20 wedstrijden viel na amper 17 minuten en dat van Bayern na 22. Van de laatste 13 openers die ze samen hebben gescoord, kwam er zelfs maar één na de 25ste minuut, dus er is alle reden om een snelle start te verwachten.

Gegevens correct op 31 juli 2016

We geven iedere week € 100.000 weg aan spelers die de exacte tijd van het eerste doelpunt in een geselecteerde wedstrijd raden. Om mee te doen, moet je eerst inloggen of je registreren bij bwin. Je kunt dan je eerste poging wagen met een gratis voorspelling. Voor elke € 10 die je bij ons inzet, kun je een extra voorspelling doen!

Elke € 10 die je inzet op sportweddenschappen met een minimum quotering van 1,70 levert je een extra voorspelling op. Iedere dag kun je tot 100 voorspellingen verdienen. Alle inzetten moeten op dezelfde dag gedaan en verrekend worden om in aanmerking te komen voor de voorspellingen. Je ontvangt je inzet de volgende dag. Als je voorspelling juist is, sleep je de prijs van maximaal € 100.000 contant in de wacht!

X