JPL: Welke teams kunnen als de beste het tij keren?

JPL: Welke teams kunnen als de beste het tij keren?

Welke teams hielden het vaakst hun voorsprong vast? Welke teams kunnen als de beste het tij keren? Om dit te weten te komen hebben bestudeerden we de statistieken van de laatste tien seizoenen van de Jupiler Pro League.

Welke teams hielden het vaakst hun voorsprong vast?

Ook al behaalde Anderlecht de laatste twee seizoenen helemaal niet meer dezelfde resultaten als voordien, kan men niet ontkennen dat de club dit decennium vaak de sterkste is geweest. Onze ranking toont aan dat paars-wit het beste team is geweest als het aankomt op het vasthouden van een voorsprong. Wanneer RSCA het eerste doelpunt scoorde in een wedstrijd, won de club in 84,8% van de gevallen.

Club Brugge is zonder twijfel ook een ploeg die indrukwekkende prestaties heeft geleverd over de laatste tien seizoenen. Blauw-zwart staat op de tweede plek in dit klassement en slaagde er in 84,3% van de gevallen in om zijn voorsprong vast te houden.

Genk vervolledigt de top 3 (80,5%), net vóór Standard (79,9%) en AA Gent (76,8%).

Raar maar waar, van de huidige Jupiler Pro League-ploegen is Moeskroen degene die het slechts scoort. Nadat ze de score hadden geopend, wonnen de Hurlus maar 60,2% van hun matchen. Waasland-Beveren (61.9%) en Eupen (62.5%) doen het iets beter maar bevinden zich ook in het onderste deel van dit klassement.

Welke teams kunnen als de beste het tij keren?

We hebben natuurlijk ook willen weten welke ploeg als beste een achterstand kan inhalen om nadien te winnen. Hieruit blijkt dat Club Brugge zich bijzonder goed kan herpakken. Wanneer de Bruggelingen het openingsdoelpunt incasseerde, wonnen ze toch nog in 33,6% van de gevallen.

Anderlecht staat hier op de tweede plaats met 30,5%, AA Gent haalt 30,3%.

Onderaan het klassement vinden we nogmaals Moeskroen en Eupen terug, maar deze keer is het Cercle Brugge die de slechtste score behaalt. In amper 11,6% van de wedstrijden waarin groen-zwart op achterstand kwam te staan, slaagde het team erin om uiteindelijk te winnen.

X