KRC Genk vs. RSC Anderlecht, Jupiler Pro League, voetbalweddenschappen
KRC Genk vs. RSC Anderlecht, Jupiler Pro League, voetbalweddenschappen

Genk – Anderlecht: kan paars-wit de leiderplaats behouden?

Odds op: 01/09/2023

De 6e speeldag in de Jupiler Pro League. Racing Genk neemt het thuis op tegen RSC Anderlecht.

We betreden de 6e dag van de Pro League, het Belgische voetbalkampioenschap. De komende wedstrijd brengt Genk tegenover Anderlecht, twee topteams in België. Het belooft een boeiende ontmoeting te worden. Genk probeert zich te herstellen van hun recent wisselvallige prestaties, terwijl Anderlecht na een sterke start zijn overwinningsreeks wil voortzetten.

De vorige confrontaties zijn in het voordeel van Genk. In de laatste 5 ontmoetingen heeft Genk 4 keer gewonnen, terwijl Anderlecht slechts eenmaal zegevierde. Vorig seizoen won Genk beide wedstrijden (5-2 thuis en 2-0 uit).

Wedden op Genk – Anderlecht. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van de Genkenaars.

Genk speelde verlengingen in Europa

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.90.

Genk komt net uit een nederlaag in de Europa Conference League tegen Adana Demirspor, ondanks een gelijkspel over de twee wedstrijden. Genk won uiteindelijk via strafschoppen en slaagde erin zich te kwalificeren voor de groepsfase van de Conference League nadat ze achtereenvolgens waren uitgeschakeld in de Champions League en de Europa League. Deze nederlaag heeft echter hun reeks van vier wedstrijden zonder nederlaag gestopt en hen enigszins gedemoraliseerd.

Wat betreft recente vorm heeft Genk een gemengd record met 3 overwinningen, 3 gelijke spelen en 4 nederlagen sinds het begin van het seizoen. Ze staan momenteel op de 8e plaats in de ranglijst, dus een overwinning is noodzakelijk om omhoog te klimmen.

Op basis van de analyse van het Genk-team stellen we voor om te wedden op ‘minder dan 2,5 doelpunten’ in de wedstrijd. Genk is dit seizoen niet erg effectief geweest in de aanval, maar hun verdediging is behoorlijk solide. De notering voor deze weddenschap is 2.20.

Wedden op de Jupiler Pro League doe je bij bwin

RSCA staat aan de leiding

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 3.60.

Anderlecht, na een nederlaag op de eerste dag, heeft een reeks van vier opeenvolgende overwinningen en staat momenteel bovenaan in de ranglijst. Hun meest recente overwinning, een 2-1 thuis tegen Charleroi, bracht hen aan de leiding in het klassement.

Paars-wit is in vorm met een reeks van 4 opeenvolgende overwinningen in de Pro League. Ze staan momenteel bovenaan het klassement en zullen proberen hun positie te versterken met een overwinning op Genk. Vrij van enige Europese verplichtingen na een rampzalig vorig seizoen, hebben de Brusselaars alle troeven in handen om andere teams te concurreren in de race naar de PO1.

Gezien de huidige vorm van Anderlecht zou een inzet op ‘Anderlecht of ‘ een goede optie kunnen zijn. Anderlecht heeft de laatste 4 competitiewedstrijden niet verloren en lijkt goed voorbereid om deze trend voort te zetten. De notering voor deze weddenschap is 1.85.

Overzicht van de uitslagen

Toon andere wedopties

X