Canelo Alvarez vs. Gennady Golovkin III: wat kunnen we verwachten?
Formule 1 stand

Canelo Alvarez vs. Gennady Golovkin III: wat kunnen we verwachten?

Op 17 september vindt eindelijk het derde gevecht in de trilogie tussen Canelo Alvarez en Gennady Golovkin plaats, vier jaar na hun laatste ontmoeting.

We hebben gekeken naar hoe de vorige twee gevechten verliepen – en wat ze sindsdien hebben gedaan – om te voorspellen hoe het laatste hoofdstuk zou kunnen gaan eindigen.

In deze infographic kijken we naar de langverwachte clash om gokkers te helpen de Canelo Alvarez vs. Gennady Golovkin III odds te beoordelen.

Hoe zijn de twee met elkaar te vergelijken?

Canelo is acht jaar jonger en zo de jongste van de twee, maar heeft in zijn carrière al 17 keer gevochten.

Golovkin heeft het meer verwoestende knock-outrecord en heeft op die manier bijna 90 procent van zijn overwinningen behaald.

Hoe verliep het laatste duel?

Beide vorige ontmoetingen duurden de volledige 12 ronden en werden beslist door de juryleden – het eerste duel werd beoordeeld als gelijkspel en de tweede in het voordeel van Alvarez.

Tijdens de twee gevechten samen was hun nauwkeurigheid redelijk vergelijkbaar, maar Golovkin slaagde er iets vaker in toe te slaan.

Hoewel hij echter bijna twee keer zoveel slagen uitdeelde, had Canelo een groter succespercentage, waarbij deze verschillen meer opvielen in de latere rondes.

Hoe hebben ze sindsdien gepresteerd?

Sinds ze elkaar in september 2018 voor het laatst in de ring ontmoetten, heeft Canelo twee keer zoveel tegenstanders gehad; acht tegenover de vier van Golovkin.

Geen van beide mannen zag veel actie in 2020 als gevolg van de pandemie, en beiden maakten hun terugkeer pas in december, maar Álvarez heeft het sindsdien veel drukker gehad.

Canelo ging door met vechten in februari, mei en november 2021, terwijl Golovkin pas in april 2022 terug in de ring stapte om Ryota Murata te verslaan.

Een maand later leed Alvarez een verrassend verlies tegen Dimitry Bivol – zijn enige nederlaag, afgezien van een verlies in 2013 tegen Floyd Mayweather.

Er is een duidelijk verschil in prestaties tussen de laatste drie gevechten van beide boksers. Golovkin was verreweg de meest ijverige, hij landde twee keer zoveel krachtstoten en meer dan acht keer zoveel jabs per ronde.

Hoeveel rondes kunnen we verwachten?

Als we naar de het laatste duel kijken die 12 rondes duurde, valt de derde ronde op. Dit is de enige fase waarin beide boksers ten minste vier van hun 12-ronde gevechten hebben zien eindigen.

Hoewel Canelo meer tijd in de ring heeft doorgebracht, kon hij in twee van zijn gevechten sinds zijn laatste ontmoeting met Golovkin in de derde ronde een knock-out behalen.

Blijf steeds up-to-date en volg bwin ook op Instagram, Facebook en Twitter.

X