Manchester City-Wolverhampton (Premier League)

Vrouwentoernooi Wimbledon: Halep en Jabeur zijn favoriet

Odds op: 05/07/2022

128e editie van Wimbledon voor vrouwen. Er blijven nog acht speelsters over die de beker kunnen winnen. Halep en Jabeur zijn de grootste favorieten.

Wed op Wimbledon voor vrouwen. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van Halep.

Halep en Jabeur zijn favoriet

Halep is de enige Grand Slam-kampioen die nog overblijft in het damesenkelspel, met haar laatste triomf in 2019, maar sindsdien is ze wel weggezakt naar nummer 18 op de ranglijst. Pre-toernooi favoriet Iga Swiatek werd uitgeschakeld in de derde ronde, net als de Amerikaans Coco Gauff, dit zorgt ervoor dat Halep nu de grootste kanshebber is. Halep heeft daarnaast nog geen enkele set verloren.

De odd dat Halep Wimbledon wint staat op 2.90.

De geweldige service van Jabeur en het veelvuldig gebruik van slices en dropshots maken haar een ideale speelster voor een toernooi op gras. Daarom wordt Jabeur gezien als een grote kanshebber om dit weekend de beker omhoog te mogen steken. Het is wel zo dat ze haar beide eerdere Grand Slam-kwartfinales telkens heeft verloren, dus ze zal moeten laten zien dat ze in staat is om in de latere stadia van een toernooi te kunnen presteren.

De odd dat Jabeur Wimbledon wint staat op 2.95.

Toch een outsider?

Ajla Tomljanovic (nr. 44) neemt het woensdag op tegen Elena Rybakina (nr. 23) in de kwartfinales van Wimbledon. Rybakina is voor deze wedstrijd de favoriet tegen Tomljanovic en is daarmee een van de outsiders om de finale te halen. Rybakina staat dit jaar op 5-2 in drie toernooien op gras. Op gras won Rybakina 83,8% van haar servicegames en 24,4% van haar returngames. In de halve finales komt ze waarschijnlijk wel Halep tegen.

De odd dat Rybakina Wimbledon wint staat op 7.50.

Anisimova heeft het al moeilijk gehad op deze editie van het toernooi en moest terugkomen van een set achterstand tegen Lauren Davis en Coco Gauff. De jonge Amerikaanse heeft zo wel vertrouwen opgebouwd en blijft groeien op deze editie van Wimbledon. Anisimova neemt het op tegen Halep in de kwartfinales, als ze deze wedstrijd wint mag ze gerust als favoriet worden gezien.

De odd dat Anisimova Wimbledon wint staat op 7.50.

Vorige winnaars:

2021: Ashleigh Barty

2020: /

2019: Simona Halep

2018: Angelique Kerber

2017: Garbiñe Muguruza

2016: Serena Williams

2015: Serena Williams

Toon andere wedopties

X