Bayern Munchen-Leipzig (Bundesliga)
Bayern Munchen-Leipzig (Bundesliga)

Winnaar US Open Dames : Swiatek en Halep zijn de favorieten

Odds op : 22/08/2022

Wed op de winnaar van de US Open Dames 2022. De 53e editie van het toernooi vindt opnieuw plaats op Flushing Meadows. De kansen voor de winnaar van dit jaar zien Swiatek als de duidelijke favoriet in de voorspellingen, met ook goede kansen voor Halep en Osaka.

Swiatek is de grote favoriet

Iga Swiatek is opnieuw de speler om naar te kijken op dit Grand Slam-toernooi met een quotering van 5.50 voor de eindoverwinning.

Op Roland Garros kon ze de enorme teleurstelling van de editie van 2021 wegwissen, waar ze verrassend werd uitgeschakeld in de kwartfinales door de Griekse speler Marie Sakkari. Zo pakte ze haar tweede titel nadat ze er ook in 2020 won. Ze stelde vervolgens teleur op Wimbledon en werd verslagen door Alizée Cornet in de 3e ronde.

De Poolse kon op de US Open in 2021 niet verder raken dan de 4e ronde en daarom is een eindoverwinning de enige doelstelling voor haar dit jaar.

Halep en Osaka zijn de grootste outsiders

Halep heeft een quotering van 8.00 en Osaka staat aan 15.00.

De Roemeense speelster won in haar carrière nog nooit de US Open. Dit jaar stelde ze teleur op de Australian Open door te worden uitgeschakeld in de 4e ronde voordat ze werd uitgeschakeld in de 3e ronde op Roland Garros. Ze deed het wel beter op Wimbledon en verloor in de halve finale van Rybakina. Ze won hierna wel de Canada Open en lijkt zo op tijd klaar te zijn voor de US Open.

De Japanse heeft de US Open 2018 gewonnen door in de finale Serena Williams te verslaan. In 2020 won ze ook nog eens van Victoria Azarenka.

Na een uitschakeling in de eerste ronde van Roland Garros en het overslaan van Wimbledon maakt de speelster haar rentree op dit Grand Slam-toernooi.

Wie kan voor de verrassing zorgen?

Volgens de analisten kan Raducanu voor de verrassing gaan zorgen en de kans dat ze het toernooi kan winnen is gestegen naar een quotering van 15.00. De Britse speelster won vorig jaar de US Open en zou ons dit jaar weer kunnen verrassen.

Ook Gauff heeft een odd van 15.00. De Amerikaanse speelster heeft nog geen enkele Grand Slam gewonnen, maar heeft in haar zeer jonge professionele carrière al 5 titels op haar naam staan.

Vorige winnaars

2021 Raducanu

2020 Osaka

2019 Andreescu

2018 Osaka

2017 Stephens

2016 Kerber

2015 Pennetta

2014 Serena Williams

2013 Serena Williams

2012 Serena Williams

Toon andere wedopties

X