Manchester City-Wolverhampton (Premier League)
Manchester City-Wolverhampton (Premier League)

De Vuelta a España: kan Evenepoel aan het langste eind trekken?

Odds op: 23/08/2022

Op vrijdag 19 augustus ging de 2022-editie van de Vuelta van start. In totaal zijn 21 ritten gepland, waaronder 10 bergritten. De Vuelta a España kan worden vergeleken met de Giro d’Italia en de Tour de France en werd voor het eerst georganiseerd in 1935. Sinds 1955 wordt de Vuelta elk jaar gehouden. Wie zijn dit jaar de favorieten voor eindwinst?

Primoz Roglic won drie keer op rij

Primoz Roglič won de Vuelta drie keer op rij en het is daarom geen verrassing dat hij ook op deze editie de grote favoriet is om zichzelf op te volgen. Roglič heeft echter niet het meeste geluk gehad in de andere grote rondes, meest recentelijk moest hij zelfs opgeven in de Tour, waardoor zijn deelname aan de Vuelta zelfs even in gevaar kwam. Hij wist zich te herstellen en kon op tijd beginnen te trainen om Jumbo-Visma naar een vierde overwinning op rij te leiden.

De odd waarmee Roglic de Vuelta wint is 2.10.

De Belgen dromen van overwinning Evenepoel

Evenepoel wordt gezien als de op een na grootste favoriet, na Roglič. Maar hij zal een aantal andere bewezen Grote Tour-winnaars moeten kunnen kloppen als hij wil zegevieren in de Vuelta. De 22-jarige Belg heeft tot nu toe een uitstekend jaar achter de rug en wil daarom het seizoen met een hoogtepunt afsluiten. Evenepoel is de enige deelnemer op het circuit die twee keer won op de laatste negen evenementen (Clásica San Sebastián, Luik-Bastenaken-Luik) en wil in Spanje de kaars op de taart zetten.

De odd waarmee Evenepoel de Vuelta wint is 5.00.

Jai Hindley wil voor de verrassingzorgen

De Australiër Jai Hindley won de eerste van de drie Grote Rondes van 2022, de Giro d’Italia in mei, en de 26-jarige van Bora-Hansgrohe is daarom een grote kanshebber om de laatste grootste tour van het seizoen aan zijn palmares toe te voegen. De laatste man die de Giro/Vuelta-dubbel kon pakken, was Alberto Contador in 2008.

De odd waarmee Hindley de Vuelta wint is 8.00.

Vorige winnaars

2021 Primož Roglič (SLO) / Team Jumbo–Visma

2020 Primož Roglič (SLO) / Team Jumbo–Visma

2019 Primož Roglič (SLO) / Team Jumbo–Visma

2018 Simon Yates (GBR) / Mitchelton–ScottRead

2017 Chris Froome (GBR) / Team Sky

2016 Nairo Quintana (Col) / Movistar Team

2015 Fabio Aru (Ita) / Astana

2014 Alberto Contador (Spa) / Tinkoff–Saxo

2013 Chris Horner (VS) / RadioShack–Leopard

Toon andere wedopties

X