Dortmund-Mönchengladbach (Bundesliga)

Roland Garros 2022: Swiatek is torenhoog favoriet om het toernooi

Odds : 31/05/2022

In tegenstelling tot het heren toernooi, vallen bij de vrouwen wel vaker verrassingen. Maar de 121e editie van Roland Garos heeft één grote favoriet: Swiatek. Vorig jaar zorgde Barbora Krejcíková voor de verrassing door de Russische Anastasia Pavlyuchenkova te verslaan in de finale. Zien we dit jaar opnieuw een verrassende winnaar of wordt het toch Swiatek?

Swiatek is torenhoog favoriet

Hoewel Iga Swiatek de grote favoriet blijft om de trofee mee naar huis te nemen, is het nog afwachten welke andere speelster tot in de finale zal raken. De 21-jarige neemt het in de kwartfinales op tegen de Amerikaanse Pegula en niemand twijfelt eraan dat de Poolse het zal halen.

Iga Swiatek was niet op haar best in haar laatste twee wedstrijden, waarbij Danka Kovinic haar goed testte en Zheng Qinwen een set van haar kon pakken. Toch blijft de nummer 1 van de wereld nog steeds de favoriet voor de titel, ook al speelde ze niet haar beste tennis tijdens haar laatste twee wedstrijden.

De kans dat Swiatek de finale van Roland Garros wint staat op 1.36.

Gauff en Fernandez zijn de grootste outsiders

Gauff neemt het in de kwartfinales op tegen Sloane Stephens in wat een interessante wedstrijd moet worden. De Amerikaanse derby in de kwartfinales is waarschijnlijk de meest aantrekkelijke match-up in de kwartfinales.

De 18-jarige Gauff heeft minder ervaring op grote toernooieen en probeert haar eerste grote halve finale te halen, maar ze heeft voorlopig nog geen steken laten vallen.

Fernandez moet in de kwartfinales Martina Trevisan verslaan om tot in de halve finales te raken. Fernandez heeft het moeilijk gehad in de eerste rondes en werd grondig getest door Belinda Bencic en Amanda Anisimova in haar laatste twee wedstrijden, waar ze telkens 3 sets nodig had.

De kans dat Gauff het toernooi wint staat op 10.00, voor Fernandez is dit 11.00.

Overzicht van de winnaars

2021: Barbora Krejčíková

2020: Iga Swiatek

2019: Ashleigh Barty

2018: Halep Simona

2017: Ostapenko Jelena

2016: Muguruza Garbine

2015: Williams Serena

Toon andere wedopties

X