Valence-Real Sociedad (La Liga)
Valence-Real Sociedad (La Liga)

PDC Cup of Darts 2022: Wales en Engeland zijn de grootste favorieten

Odds op: 16/06/2022

De World Cup of Darts 2022 gaat deze week van start met een line-up van de beste spelers van over de hele wereld die hun land zullen vertegenwoordigen. Er zullen 64 deelnemers aan het evenement deelnemen in teams van twee, die 32 landen vertegenwoordigen op het enige dubbelspel op de PDC-kalender.

Zet in op de World Cup of Darts 2022, Wales is de grootste favoriet.

Wales is de grootste favoriet

Wales is de favoriet voor het toernooi en één van de slechts twee teams die bestaan uit twee van de huidige top tien gerangschikte spelers ter wereld. Gerwyn Price en Jonny Clayton wonnen de trofee voor Wales in 2020 en beiden zijn sindsdien alleen maar beter geworden. Price won het Wereldkampioenschap in 2021 en werd nummer één van de wereld, terwijl Clayton de competitie gebruikte als lanceerplatform voor nog meer succes in de Premier League, Masters en Wereld Grand Prix.

De kans dat Wales het toernooi wint staat op 2.62.

Engeland en Nederland zijn de outsiders

Het enige andere land dat kan bogen op twee van de onbetwiste beste spelers ter wereld, is Engeland: Michael Smith (4) en James Wade (5). De viervoudige winnaars bevinden zich in de aparte helft van die van Wales, dus de kansen wijzen momenteel in de richting van een Britse finale tussen Engeland en Wales.

Ook Nederland is kanshebber om tot in de finale te raken maar de afwezigheid van Michael van Gerwen is een enorme klap voor de kansen van Nederland. Elke analist is het hierover eens. Dirk van Duijvenbode is geen slechte vervanger en in principe goed genoeg om iedereen in dit toernooi op een goede dag te verslaan.

De kans dat Engeland het toernooi wint staat op 5.50, voor Nederland is dat 6.00.

Heeft België een kans?

Darts wordt steeds populairder in België en daarom worden veel Belgische kijkers verwacht. België trekt naar het toernooi met Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts en bouwt zo op een goede mix tussen ervaring en talent. De kans dat de Belgen echter het toernooi gaan winnen is vrij klein. De odd staat op 11.00.

Toon andere wedopties

X