Camp Nou
Camp Nou

Anthony Joshua vs Oleksandr Usyk 2: de Oekraïner is favoriet

Odds op: 16/08/2022

Anthony Joshua heeft een tweede kans gekregen om zijn carrière te redden nadat hij in september vorig jaar beschamend werd verslagen door Oleksandr Usyk. Het langverwachte duel vindt plaats in Saoedi-Arabië op 20 augustus 2022 om 23:00 uur.

Wedden op Anthony Joshua vs Oleksandr Usyk 2. De noteringen zijn in het voordeel van Oleksandr Usyk.

Hoe verliep de wedstrijd in september?

De twee nemen het voor de tweede keer op tegen elkaar in wat wordt aangekondigd als de “Rage on the Red Sea” op 20 augustus 2022. Joshua gaat naar Jeddah, Saoedi-Arabië in een poging om de WBA (Super), IBF, WBO en IBO zwaargewicht titels te heroveren die hij afgelopen september verloor. Met vier verschillende titels op het spel, is Joshua ervan overtuigd dat hij drievoudig wereldkampioen zal worden tegen Usyk, die eerder dit jaar nog ging vechten in de oorlog tegen Rusland.

Wat kunnen we deze keer verwachten?

Deze rematch zal anders zijn dan in het eerste duel tegen Usyk omdat Joshua de eerste keer helemaal niet klaar was om het op te nemen tegen de Oekraïner. Het is van vitaal belang dat Joshua de hele tijd sterk blijft staan en zijn lengte- en gewichtsverschil in zijn voordeel gaat gebruiken. Er wordt echter geen aantrekkelijk duel verwacht omdat Joshua waarschijnlijk moeite zal hebben met de veel snellere Usyk.

Wat zeggen de experts?

Mike Tyson zei het volgende: “Het wordt moeilijk om hem (Oleksandr Usyk) te verslaan, want hij is snel en hij versloeg Joshua met zijn slagkracht. Joshua moet leren omgaan met zijn slagkracht. Hij is te snel voor Joshua. Joshua moet veel druk op hem uitoefenen en dat de hele nacht volhouden.”

Ook voormalig wereldkampioen Barry Jones heeft zijn mening over het duel: “Joshua zal assertiever zijn, en dat moet hij ook zijn. Dat brengt het risico met zich mee dat Usyk hem harder laat werken dan hij wil en Joshua voelt het tempo ergens rond de zevende tot negende ronde. Usyk heeft zich opgewerkt voor dit gevecht en dat laat zien dat het zijn bedoeling is om Joshua onder druk te zetten. Ik hoop dat mijn voorspelling verkeerd is, want ik ben een grote fan van Joshua en ik mag hem echt. Ik hoop dat hij deze strijd kan winnen.”

De kans dat Anthony Joshua wint staat aan 1.53.

Toon andere wedopties

X