Winnaar NHL: Avalanche won de eerste 2 games
Winnaar NHL: Avalanche won de eerste 2 games

Winnaar NHL: Avalanche won de eerste 2 games

Odds op: 20/06/2022

De play-offs van de Stanley Cup van de NHL bestaan uit vier ronden van een best-of-seven series. Elke serie wordt gespeeld in een 2–2–1-1–1-1-indeling, wat betekent dat het team met het thuisvoordeel games één, twee, vijf en zeven organiseert, terwijl hun tegenstander games drie, vier en zes organiseert. Games vijf, zes en zeven worden natuurlijk alleen gespeeld als dat nodig is.

Wedden op de winnaar van de NHL, Avalanche is torenhoog favoriet.

Colorado Avalanche is torenhoog favoriet

Colorado Avalanche staat opnieuw in de finale van de Stanley Cup, voor het eerst sinds ze alles wonnen in 2001. Mikko Rantanen en co waren ongelofelijk dominant in de eerste games van deze serie, de eerste werd gewonnen met 4-3, de tweede met 7-0.

Avalanche domineren de hele Stanley Cup-play-offs al sinds de start van de play-offs. Het team uit Colorado heeft een record van 14-2, wat op zichzelf al indrukwekkend is, en de troepen van Jared Bednar hebben hun tegenstanders met 33 doelpunten overtroffen in die 16 wedstrijden. Deze dominantie werd nog maar eens getoond in Game 7, door Lightning met 7-0 naar huis te sturen.

De odd dat Colorado Avalanche de NHL wint staat op 1.16.

Tampa Bay Lightning moet thuis winnen

Lightning won de laatste twee Stanley Cup-titels en het team uit Tampa Bay boekte een seizoen met 51 overwinningen in 2021-22. Tampa Bay is het eerste team in meer dan dertig jaar dat de Stanley Cup-finale in drie opeenvolgende seizoenen kon bereiken en zelfs bij een 2-0 achterstand in de games heeft de ploeg ervaring genoeg om niet in paniek te raken.

Tyler Johnson en co scoorden gemiddeld 3,48 doelpunten per wedstrijd in het reguliere seizoen en staat in de top 10 van de NHL qua doelpunten, assists, schietpercentage en powerplay-percentage.

Tampa Bay Lightning mag thuis spelen in de derde en vierde Game en moet trachten op gelijke hoogte te komen na Game 4. De odd dat Tampa Bay Lightning de trofee mee naar huis neemt staat op 5.50.

Vorige winnaars

2021: Tampa Bay Lightning

2020: Tampa Bay Lightning

2019: St. Louis Blues

2018: Washington Capitals

2017: Pittsburgh Penguins

2016: Pittsburgh Penguins

Toon andere wedopties

X