GP van Oostenrijk: Verstappen en Leclerc zijn opnieuw de favorieten

GP van Oostenrijk: Verstappen en Leclerc zijn opnieuw de favorieten

Odds op: 08/07/2022

Circuit: Red Bull Ring

Voor de elfde etappe van het Formule 1-wereldkampioenschap gaan de chauffeurs naar Oostenrijk. Deze etappe wordt op de Red Bull Ring afgewerkt.

Verstappen werd pas 7e in Groot Brittanië

Carlos Sainz van Ferrari heeft zijn eerste Formule 1-overwinning behaald na een adembenemende wedstrijd in de Britse Grand Prix en verzilverde zo zijn poleposition.

Leider in de stand Max Verstappen kon pas de 7e plaats pakken, nadat de Nederlander met pech te maken had. Verstappen moest de pits in nadat hij klaagde over vloerschade door puin op de baan. Dit was gewoon pure pech voor Verstappen en hij mag uiteindelijk blij zijn dat hij de schade kon beperken in de stand.

De 24-jarige racer blijft het aan de leiding staat met 181 punten, 34 punten meer dan tweede in de stand Pérez. Hij won al 3 keer in Oostenrijk, de laatste keer vorig seizoen.

De odd voor een overwinning van Verstappen staat op 1.80.

Leclerc zakte naar de derde plaats in de stand

De grootste outsider voor eindwinst is natuurlijk Charles Leclerc. Hoewel hij een redelijk goed seizoen achter de rug heeft, lijkt de Monegaskische coureur het grote slachtoffer te zijn van Ferrari’s enorme strategische fouten. Een eerste fout kostte hem de overwinning in Monaco, en hoewel hij dit jaar zou moeten strijden om de titel, besloot Ferrari Carlos Sainz Jr. de laatste race te laten winnen, toen de 25 punten van de overwinning Leclerc nieuw leven hadden kunnen inblazen in de titelrace.

De odd voor een overwinning van Leclerc staat op 3.50.

De vorige winnaars

2021 – Max Verstappen / Red Bull

2020 – Valtteri Bottas / Mercedes (Steiermark)

2019 – Max Verstappen / Red Bull

2018 – Max Verstappen / Red Bull

2017 – Valtteri Bottas / Mercedes

2016 – Lewis Hamilton / Mercedes

2015 – Nico Rosberg / Mercedes

2014 – Nico Rosberg / Mercedes

Toon andere wedopties

X