F1 Azerbaïdjan: Charles Leclerc en Max Verstappen zijn favoriet

F1 Azerbaïdjan: Charles Leclerc en Max Verstappen zijn favoriet

Odds op: 08/06/2022

De Formule 1 reist dit weekend naar de stad Bakoe voor de Grand Prix van Azerbeidzjan in 2022. Het Baku City Circuit heeft door de jaren heen voor een aantal memorabele races gezorgd en ook dit weekend wordt een spannende race verwacht, waarschijnlijk tussen favorieten Charles Leclerc en Max Verstappen. Het circuit werd pas in 2017 voor de eerste keer gebruikt.

Geen enkele Formule 1-coureur heeft tot nu toe twee keer kunnen winnen in Bakoe, hoewel de race twee keer werd gewonnen door Mercedes (2018 en 2019) en Red Bull (2017 en 2021).

Wedden op de F1 GP van F1 Azerbaïdjan, Max Verstappen en Leclerc zijn favoriet.

Kan Verstappen zijn leidersplaats verstevigen?

Max Verstappen, met odds 3.50, verstevigde zijn leidersplaats na de laatste race in Monaco, maar het was zijn Red Bull-teamgenoot, Sergio Perez, met odds 7.00, die voor de verrassing zorgde toen de Mexicaan de overwinning pakte in de straten van Monte Carlo.

Charles Leclerc, met odds 2.00, had de dag ervoor op zaterdag de pole position gepakt, de Monegaskische coureur kon niet winnen in zijn thuisstad na een pitstopblunder van Ferrari, die hem naar de vierde plaats deed vallen.

Na de triomf in Monaco zal Sergio Perez erop hopen opnieuw te kunnen verrassen in Baku maar Max Verstappen en Charles Leclerc worden op de GP van Azerbeidzjan als duidelijke favorieten gezien. De Mexicaan won ook in Azerbeidzjan in 2021.

Red Bull staat aan de leiding

In de laatste drie Grands Prix heeft Charles Leclerc van Ferrari drie polepositions achter elkaar ingenomen, maar de Monégasque heeft geen van hen in een overwinning omgezet. Ferrari’s onvermogen om te profiteren van hun pole positions heeft ertoe geleid dat ze niet alleen de voorsprong van de coureurs hebben verloren, maar ook die van de constructeurs.

Red Bull heeft won de laatste vier races, waarvan Max Verstappen er drie won, terwijl Sergio Pérez zijn eerste overwinning van het seizoen behaalde twee weken geleden in Monaco. Red Bull heeft nu 235 punten en Ferrari 199.

Vorige winnaars

2021: Sergio Pérez

2020: /

2019: Valtteri Bottas

2018: Lewis Hamilton

2017: Daniel Ricciardo

Toon andere wedopties

X