Sevilla-Krasnodar (Europa League)
Sevilla-Krasnodar (Europa League)

De bwin esports gids: LoL, Dota 2 & CS: GO doorgelicht

We hebben een gids gemaakt waar Esports worden ingekeken om zo een zicht te krijgen op hoe deze virtuele toernooien momenteel de gokwereld aan het veroveren zijn.

Experts voorspellen een wereldwijde omzet van $5 miljard tegen 2023, dit omdat het wedden op Esports één van de snelst groeiende sectoren in online weddenschappen is ter wereld.

Ook bwin maakt het mogelijk om in te zetten op verschillende virtuele toernooien. Laat ons daarom een kijkje nemen naar de meest populaire Esports waar je bij bwin op kunt wedden.

LEAGUE OF LEGENDS

LoL is een online multiplayer game waar twee teams van vijf het tegen elkaar opnemen. Elke speler heeft de controle over één personage die een “kampioen” wordt genoemd.

Elke kampioen heeft speciale krachten en capaciteiten en het uiteindelijke doel is om het kamp van het ander team te vernietigen. Het spel speelt zich af in een land genaamd Summoner’s Rift.

De spelers hopen door het spel heen sterker te worden door te slagen in het uitvoeren van verschillende proeven om dan op volle sterkte klaar te zijn voor de strijd tegen hun aartsvijand.

Bij bwin kun je inzetten op de belangrijkste toernooien, namelijk de in Los Angeles gevestigde League Championship Series en de League of Legends European Championship in Berlijn.

DOTA 2

DOTA 2 is de opvolger van Defense of the Ancients en ook in dit spel nemen twee teams van vijf spelers het tegen elkaar op.

Elk teamlid heeft de controle over een “hero”, die ervaringspunten en items moet verzamelen om later in het spel beter gewapend te zijn om de “Ancient” van de tegenstander te vernietigen – een grote structuur gevestigd in het kamp.

Softwarebedrijf Valve is de eigenaar van het Dota Pro Circuit en The International is het belangrijkste internationaal DOTA 2-toernooi. Dit evenement heeft vorig jaar $34 miljoen aan prijzengeld uitgedeeld aan de verschillende winnaars.

CS: GO

Counter-Strike: Global Offensive is een multi-player shooter game. Het doel van het spel is het plegen of voorkomen van terroristische aanslagen.

Ook hier gaan twee teams van vijf spelers de strijd aan tegen elkaar. De twee teams spelen afwisselend beide kanten van het spel.

De ESEA-evenementen zijn het populairst maar er nemen ook ontzettend veel spelers deel aan de ESL Pro League-wedstrijden in Europa en Noord-Amerika.

Hoe wedden op Esports

Bij bwin kun je inzetten op tal van toernooien en competities. De gokkers hebben de mogelijkheid om op verschillende odds tegelijk in te zetten en verschillende opties te gaan combineren om de kans op een mooie winst te vergroten.

Onze klanten kunnen live wedden, daar beïnvloedt elk incident de kansen terwijl het spel zich nog aan het afspelen is.

Bij bwin kun je de kalender volgen waardoor je nooit aankomende Esport-evenementen hoeft te missen.

Toon andere wedopties

X