Anderlecht-Genk
Anderlecht-Genk

Champions league handbal: Barcelona is torenhoog favoriet om de finale te winnen

Odds op: 15/06/2022

De finale van de Champions League handbal. Vier teams nemen het in de halve finales op tegen elkaar. De halve finales en finale van de Champions League vinden allemaal plaats op 18 en 19 juni 2022 in de LANXESS-arena in Keulen, Duitsland.

Wedden op de winnaar van de Champions League handbal. De noteringen zijn in het voordeel van de Barcelona.

Telekom Veszprém vs. Lomza Vive Kielce

Kielce-coach Talant Dujshebaev en zijn twee zonen Dani en Alex maken van deze halve finale een familieaangelegenheid, maar zullen zich van hun sterkste kant moeten laten zien want het Hongaarse Telekom Veszprém won 11 van hun laatste 16 wedstrijden.

In het team van Kielce is Igor Karacic de meest ervaren speler die de Champions League twee keer heeft gewonnen met Vardar, het is daarom uitkijken naar de 33-jarige Kroaat. Daarnaast zal het team vertrouwen op de broertjes Dujshebaev om het verschil te maken in de Final Four.

Maar ook Veszprem heeft enkele spelers van topniveau: Petar Nenadic (85 goals), Gasper Marguc (79) en Fathy Omar (71) moeten voor de doelpunten zorgen bij de Hongaren. Telekom Veszprém wil de Champions League-finale winnen na te hebben verloren in de voorgaande vier finales die ze bereikten.

De kans dat Telekom Veszprém de Champions Leauge wint staat op 5.50, voor Lomza Vive Kielce is dat 5.00.

THW Kiel vs. FC Barcelona

Slechts één van de teams uit de halve finales van vorig jaar haalde dit jaar de Final Four, en dat is niet toevallig het sterkste team en regerend kampioen Barcelona. Daarom is Barça de grootste favoriet om twee keer op rij de trofee mee naar huis te nemen. Barcelona domineerde in de vorige rondes, met een doelsaldo van +58 na 16 wedstrijden en met topscorer Dika Mem in bloedvorm.

Maar hun tegenstander THW Kiel deed het beter dan Barça met betrekking tot overwinningen, het team won maar liefst 12 wedstrijden, in vergelijking met 11 van Barcelona. Kiel scoorde wel minder doelpunten dan hun tegenstander in de halve finales.

Barça en Kiel hebben de Champions League elk 3 keer gewonnen. De odd dat Barcelona deze editie wint staat op 1.75, voor Kiel is dat 7.00.

Overzicht uitslagen:

2021: Barcelona

2020: THW Kiel

2019: RK Vardar

2018: Montpellier

2017: RK Vardar

2016: Vive Tauron Kielce

Toon andere wedopties

X